Leden van ons collectief: Ecologisch Tuinlieden der Lage Landen

Ecologisch Tuinlieden der Lage Landen is een groep ecologisch tuinontwerpers/hoveniers die individueel -en samen proberen onze planeet iets mooier te maken.

Vrijwel al onze leden hebben de opleiding Ecologisch Ontwerp gevolgd en zijn actief in ecologisch ontwerp en/of ecologisch tuinaanleg. Allen onderschrijven het convenant van ecologisch handelen en duurzaamheid. Daarnaast zijn het erg positieve, vakbekwame en leuke specialistsen - ieder met zijn eigen specialisatie, stijl en werkgebebied. We werken frequent samen ten behoeve van samen leren, impact en een goed resultaat.

Groenstudio MOS

Groenstudio MOS ontwerpt groene, creatieve en moderne tuinen die bedoeld zijn voor ontspanning, samen zijn, spelen, zonnen, feestjes, plukken of moestuinieren. Merel haar ontwerpen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook ecologisch verantwoord, met de focus op duurzaamheid en klimaatbestendigheid. De tuinen van Groenstudio MOS zijn ontworpen om onderhoudsarm te zijn, goed samen te werken met de omgeving en biodiversiteit te bevorderen.

Duurzaam Doede

Duurzaam Doede specialiseert zich in aanleggen van ecologische tuinen en parken, met een sterke focus op biodiversiteit en het behoud van insecten. Doede richt zich op het creëren van tuinen die niet alleen mooi en plezierig zijn, maar ook een positieve impact hebben op de natuur. Specialisatie: de aanleg van vijvers die de biodiversiteit verhogen. Regio: groot Amsterdam

Niek Natuurlijk

Wil je een groenere, natuurlijke tuin? Niek helpt je met het ontwerp en aanleggen van ecologische tuinen. Maar hij kan ook je projectleider zijn die supervisie houdt. Kijk anders even op zijn site bij zijn projectoverzicht.. Regio: groot Amsterdam

Garden Tales

Richard is gespecialiseerd in het creëren van groene, natuurlijke en duurzame tuinen die verhalen vertellen en nieuwsgierigheid opwekken. Elk ontwerp is gericht op het creëren van levendige, aantrekkelijke tuinen die een magneet vormen voor vlinders, vogels en mensen.

Met slimme ontwerpen, passende materialen, en uitgekiende beplanting streeft Garden Tales ernaar tuinen te maken waarin zowel mensen als natuur kunnen bloeien en genieten. Regio: Amsterdam, Hilversum, Haarlem, Amersfoort, Weesp.

Haag & Heem

Haag & Heem, geleid door Elwira Stuur, is gespecialiseerd in ecologisch tuinontwerp en tuinaanleg. Ze zetten zich in voor het creëren van natuurlijke tuinen die optimaal aansluiten bij de wensen van de tuinbezitter.

Met een focus op inheemse, onderhoudsarme tuinen, streven ze naar het laten bloeien van de natuur in haar eigen evenwicht. Elwira biedt diensten zoals tuinadvies, beplantingsplannen en het aanleggen van tuinen die bijdragen aan biodiversiteit, het milieu en de vorming van stepping stones voor dieren en insecten. Regio: Groot Amsterdam/midden Nederland.

De Kleine Vos en De Keizersmantel

De Kleine Vos en De Keizersmantel is gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurtuinen. Tuinen die niet alleen het hart sneller doen kloppen maar ook bijdragen aan biodiversiteit. Harmen ontwerpt en legt aan, waarbij hij werkt met groen als materiaal. Dit zorgt voor minder materiaal, lage voetprint en lagere aanlegkosten. Regio: groot Kennemerland dwz Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede, Zandvoort, Castricum etc.

De Tuinpionier

De Tuinpionier specialiseert zich in het ontwerpen en aanleggen van natuurrijke, ecologische tuinen die zowel de natuur als de zintuigen prikkelen. Kasimir Vermeulen richt zich op het creëren van tuinen waar mensen, dieren en planten harmonieus samenleven. De ontwerpen van De Tuinpionier zijn zowel uitnodigend als gezellig en gericht op het realiseren van droomtuinen waarin men kan ontspannen en waar vlinders en bijen welkom zijn. Regio: Groot Amsterdam

Studio Mus

Studio Mus, gevestigd in Utrecht, is gespecialiseerd in het ontwerpen van vogelvriendelijke tuinen die zowel groot als klein kunnen zijn.

Stephanie Spijkerman letgt de nadruk op het creëren van weelderige, bloemrijke tuinen die een ontspannende en natuurvriendelijke omgeving bieden. De tuinen van Studio Mus zijn een toevluchtsoord voor vogels, vlinders, bijen, kikkers en zelfs egels. Hun filosofie benadrukt het belang van het vergroenen van tuinen, waarbij het vervangen van tegels door planten centraal staat, wat bijdraagt aan zowel persoonlijk welzijn als aan de gezondheid van de natuur. Regio: Provincie Utrecht

Ook een natuurtuin?

Wil je ook een biohotspot van je tuin maken, of zit je met je groene handen in het haar? Laat ‘De Kleine Vos en De Keizersmantel’ je helpen.

Neem contact op

svg-bird-black.svg