Ton ter Linden: De Kleurenmeester van de Nederlandse Tuinen

In 1935, een jaar dat voor velen misschien onopvallend voorbijging, gebeurde er iets groots in Nederland: Ton ter Linden zag het levenslicht. Deze man zou uitgroeien tot iets wat je wellicht een ’tuinvisionair’ zou kunnen noemen, en dat zonder de bijbehorende glitterbril.

Geen Palet, Maar Een Spade

Terwijl velen van ons nog twijfelen over welke plant waar moet staan, had Ton het al uitgedacht. Zijn kunstachtergrond transformeerde de tuin in een levend canvas. Waar een ander een bloembed zag, zag Ton een palet van kleurrijke mogelijkheden.

Ton’s benadering? Doordacht en esthetisch. Geen plant stond zomaar ergens. Nee, elke grasspriet en bloemblad had zijn eigen plekje, alsof ze voor dat specifieke stukje aarde waren voorbestemd.

Een Legacy

Het is een ding om tuinen te ontwerpen, maar een ander om een stempel op de tuinwereld te drukken. Ton’s invloed is duidelijk merkbaar, niet alleen in de tuinen die hij heeft gecreëerd, maar ook in de harten van degenen die zijn werk hebben bewonderd.

Ook een natuurtuin?

Wil je ook een biohotspot van je tuin maken, of zit je met je groene handen in het haar? Laat ‘De Kleine Vos en De Keizersmantel’ je helpen.

Neem contact op

svg-bird-black.svg