Anna Maria

osa ‘New Dawn’ worden al duizenden jaren geplant om hun sierlijke uiterlijk en hun geur. Wilde soorten groeien bijna alleen maar in het noordelijke halfrond. De bloem van rosa ‘New Dawn’ bestaat uit bladeren die op speelse wijze om elkaar heen krullen. Rosa ‘New Dawn’ hebben ook symbolische betekenissen, zoals een verklaring van liefde.

Rosa ‘New Dawn’ houdt van vochtige omstandigheden, maar niet van opgehoopt water, dus het is belangrijk om de grond goed doorlatend te houden, of uw plant nu in de grond of in een pot is geplant. Bij buitenkweek kan hij worden bewaterd als het grondoppervlak enigszins droog is (behalve in de winter) zonder vaste frequentie van water geven. Houd de grond vochtig, omdat droogte het aantal bloemen zal verminderen.

Bij droogte moet de plant om de 2-3 dagen worden bewaterd. Besteed aandacht aan afwatering en vermijd ophoping van water tijdens het regenseizoen. De winter is zijn rustperiode, dus het is prima om dan te stoppen met water geven. De plant is niet bestand tegen opgehoopt water; zijn wortels rotten gemakkelijk. Vermijd ophoping van water bij het gieten en vermijd ook om water op de bladeren te spatten om ziekte te voorkomen.

Opgepotte rosa ‘New Dawn’ kan tijdens het groeiseizoen elke 2 dagen worden bewaterd, behalve in de winter. Geef de plant alleen water als het grondoppervlak enigszins droog is. In seizoenen met hoge temperaturen neemt de verdamping van water toe en bevindt de plant zich in een zwakke en semi-rustperiode. Om uitdroging te voorkomen, moet u hem ’s ochtends en’ s avonds water geven. Vermijd bovendien te veel blootstelling aan zonlicht. Het wordt aanbevolen om potplanten water te geven totdat overtollig water uit de bodem van de pot sijpelt. Denk eraan om het stilstaande water af te gieten of een schoteltje met kiezels onder de pot te plaatsen, zodat het overtollige water er gemakkelijk uit kan stromen. Tijdens de rustperiode in de winter mag minder vaak worden bewaterd.

Geef alleen vaak genoeg water om te voorkomen dat de grond extreem droog wordt. Rosa ‘New Dawn’ moet meer water krijgen in de periode van knopvorming tot bloei, en de hoeveelheid en frequentie van water geven moeten na de bloei worden verminderd.

Ook een natuurtuin?

Wil je ook een biohotspot van je tuin maken, of zit je met je groene handen in het haar? Laat ‘De Kleine Vos en De Keizersmantel’ je helpen.

Neem contact op

svg-bird-black.svg